Auto 2dehands verkopen

Voor sommigen was het starten van hun eerste auto een recht van overgave. Maar voor de gelukkigen die nog nooit te maken hebben gehad met een lege accu, kan het voor de eerste keer starten van uw auto een intimiderende ervaring zijn. Hoewel dit een vrij eenvoudig proces is, moet u altijd voorzichtig zijn als u iets met uw motor doet.

Of de batterij van uw auto nu leeg is omdat u per ongeluk uw koplampen hebt laten branden, of dat u problemen met het elektrische systeem moet oplossen, zoals een klikkende maar niet startende motor, weten hoe u een auto moet starten is een belangrijk onderdeel van uw leven als auto-eigenaar (en kan u redden in een lastige situatie). Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan.

Wat heeft u nodig om uw auto te starten
Ten eerste hebt u een goede set startkabels nodig en een batterij die onder spanning staat (waarschijnlijk in een andere auto of van een losse batterij). Als u kunt, start uw auto dan samen met een partner.

Waar u op moet letten
De sleutel tot een veilige jump-start van uw auto is dat u de kabels van de accu in de juiste volgorde aansluit op de booster-auto. U moet er ook voor zorgen dat de metalen uiteinden van uw startkabels elkaar of andere metalen onderdelen van de auto niet raken.

Uw auto overstarten: De stap voor stap handleiding
Trek de startkabel naast de lege batterij (of, als u een aparte batterij gebruikt om te springen, zorg ervoor dat uw kabels beide lege batterijen kunnen bereiken). Open beide motorkappen en zorg ervoor dat beide voertuigen zijn uitgeschakeld.
Ga nu naar de lege autoaccu en zoek de positieve pool (meestal aangegeven met een ‘+’ op het deksel of, als u geen + of – symbool ziet, zou u een rode (+) kabel moeten zien die eraan verbonden is). Neem een van de rode (positieve) uiteinden van uw startkabels en sluit deze aan op de positieve klem.
Nota: terwijl u uw negatieve terminal niet gebruikt, zou u zorg moeten dragen in het vinden van niet geladen aarde terwijl u opstelt. Dit betekent plaatsend het negatieve eind van uw verbindingsdraden op een plastiek (niet-metaal/niet-geleidend) deel van uw motor voor het ogenblik. Als alternatief, als u dit met een partner doet, kunt u hen het negatieve eind van de dode sprong laten houden terwijl u al het andere verbonden krijgt.

Neem de andere rode (positieve) uiteinden van uw kabels en sluit die aan op de positieve accupolen van uw volle accu.
Pak nu het zwarte (negatieve) uiteinde van uw startkabels aan de stroomzijde van uw kabels. Verbind die met de negatieve pool van de lege batterij.
Keer terug naar uw pool van de lege batterij en stop. Veel mensen komen nu in de verleiding om de negatieve kant van uw startkabels aan te sluiten op de negatieve pool van uw lege accu. Doe dit niet: als u de kabels rechtstreeks op de negatieve pool van uw lege batterij aansluit, kan er een vonk ontstaan die, in een gasvormige en potentieel ontvlambare omgeving zoals de motor van uw voertuig, voor problemen kan zorgen.
In plaats daarvan, zou u een grond moeten zoeken om met te verbinden – in dit geval, een ongeverfde, onbeweeglijke, metaaloppervlakte onder de kap van uw auto. Sommige nieuwere auto’s hebben een aardingsplaats weg van de batterij, specifiek voor het springen van uw auto (controleer uw eigenaarshandleiding om te zien of u er een hebt). Dit kan bijvoorbeeld een bout op het motorblok zijn of zelfs op de veerpoottoren. Nota: vermijd gebruikend een grond overal dichtbij een brandstofbron zoals gronden dichtbij uw regelgever van de brandstofdruk.

Tot slot, wilt u één laatste controle op uw kabels doen alvorens de batterij te springen. Zorg ervoor dat zowel de kabels op uw levende als dode batterij uit de buurt van koelventilatoren of serpentijnriemen zijn om te vermijden dat zij in de bewegende delen van uw motor worden gevangen.
Start nu de motor op de goede batterij en laat hem minstens twee minuten draaien. Start dan, als hij een tijdje gedraaid heeft, de motor van uw lege voertuig.
***Als uw lege batterij nu nog niet gestart is, wacht dan nog 2 à 3 minuten en probeer het nog eens. Als u nog steeds problemen hebt of als uw motor start en uw batterij een paar minuten later sterft, dan hebt u misschien te maken met een aansluitingsprobleem van de solenoïde of een ander elektrisch probleem en moet u uw monteur bellen en de stappen uitleggen die u hebt ondernomen.

Zodra uw lege batterij weer tot leven is gekomen, maakt u de startkabels in omgekeerde volgorde los: eerst van uw eerder lege batterij, beginnend met de negatieve massa. Op dit punt moet u zeer voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat de uiteinden van de jumper elkaar niet raken.
Als u met een partner werkt, kunt u hem de positieve kabel van de vorige lege accupoort laten verwijderen en hem laten vasthouden terwijl u de lege accu loskoppelt.

Als u alleen werkt, dan adviseer ik de positieve verbindingsdraad op uw eens dode batterij te verlaten en in plaats daarvan, verwijderend de negatieve verbindingsdraad van de levende batterij. Op die manier, hebt u slechts de positief aan positieve verbinding overblijven en dit kan u helpen om eender welke potentiële vonken of enge ogenblikken te vermijden. U kunt nu veilig beide positieve kabels verwijderen en de doppen op uw accupolen vervangen.

Tags: Opkoper mobilhome –  Auto opkoperopkoper wagens