Auto 2dehands verkopen

Je kent het moment wel: je hebt je de hele ochtend gehaast en je komt te laat op je werk. Je rent naar de auto, doet je gordel om, en draait de sleutel om. Klik, klik, klik. Dan niets. De auto wil niet starten.

Zelfs als je jezelf niet ziet als een doe-het-zelf monteur, is het altijd beter om gewapend te zijn met wat details over je autoproblemen om beter te kunnen communiceren met je monteur. Persoonlijk stel ik het op prijs als mijn klanten hun motorproblemen kunnen beschrijven, zodat we voorbereid zijn en de ernst van de problemen van tevoren kunnen inschatten.

En hoewel ik het op prijs stel als klanten proberen de geluiden die hun auto maakt na te bootsen (voor mijn eigen amusementsdoeleinden), kan er veel verloren gaan in de menselijke vertaling.

Met dat in gedachten hebben we deze handige gids samengesteld om onze klanten te helpen bij het begrijpen en diagnosticeren van een aantal veel voorkomende geluiden en problemen met uw motor. Vandaag beginnen we met het meest voorkomende: wanneer uw auto niet wil starten maar een klikkend geluid maakt.

Een enkele klik versus snel klikken
Over het algemeen duidt een klik op een elektrisch probleem. Het probleem is: er zijn veel verschillende onderdelen in uw motor die dat elektrische probleem kunnen veroorzaken.

Meestal herkennen auto-eigenaren twee verschillende soorten klikken: een enkele klik zonder dat de motor draait en een snelle klik. Hoewel het geen eenvoudige “diagnose op basis van het geluid alleen” situatie is, kan het verschil tussen een snelle klik en een langzame klik ons enige aanwijzingen geven over het probleem en de mogelijke ernst ervan.

Auto maakt een reeks snelle klikken
Maakt uw auto een reeks snelle klikken zoals deze wanneer u uw sleutel in het contact draait?

Audio Speler

00:00
00:00

Gebruik de omhoog/omlaag pijltjestoetsen om het volume harder of zachter te zetten.
Het goede nieuws is: dit kan een eenvoudig op te lossen probleem zijn. Gewoonlijk is een snel klikkend geluid een goede indicatie dat uw startmotor niet genoeg elektrische stroom krijgt om aan te slaan – in feite probeert uw solenoïde aan te slaan, maar kan de verbinding niet tot stand brengen. Dit gebrek aan elektrische stroom kan te wijten zijn aan een falende batterij, een slechte aansluiting op de batterij of zelfs een slechte dynamo die uw batterij niet goed oplaadt. In het beste geval moeten uw batterij of polen worden gereinigd.

Uw auto maakt een enkele klik wanneer hij probeert te starten
Maakt uw auto zo’n luide klik als hij probeert te starten?

Audiospeler

00:00
00:00

Gebruik de pijl-omhoog/omlaag-toetsen om het volume te verhogen of te verlagen.
Vooral als u één enkele klik hoort, zouden sommige monteurs meteen denken dat de startmotor de boosdoener is. Er is echter een grote kans dat het probleem gewoon een vuile, gecorrodeerde of leeggelopen batterij is. Een reeks langzame klikken (zoals hieronder) kan hiervoor een aanwijzing zijn.

Audiospeler

00:00
00:00

Gebruik de omhoog/omlaag pijltjestoetsen om het volume te verhogen of te verlagen.
Dit kan het geval zijn, zelfs als sommige van uw voertuig andere functies van de batterij leek te zijn opgeladen. Dit komt omdat de meeste voertuigen ten minste 12 volt nodig hebben om te starten, maar uw radio en binnenverlichting kunnen prima functioneren met minder dan dat.

Waar te beginnen in beide situaties
Een klikkende motor (ongeacht snelheid of geluid) kan worden teruggevoerd op een aantal slecht functionerende onderdelen. Mijn algemene vuistregel is: begin met de gemakkelijkste en goedkoopste opties en ga dan langzaam omhoog op de ingewikkelde ladder.

Om te beginnen met uw accu:
Dus hier is hoe te controleren of uw accu het probleem is:

a.) Voer eerst een visuele controle van uw batterij uit. Zorg ervoor dat de accu en de pst schoon zijn en vrij van ernstige corrosie.

b.) Controleer vervolgens de aansluitingsconnectoren van de batterij – als deze vuil en volgelopen zijn, kan de batterij waarschijnlijk geen verbinding maken met de starter door het vuil. Zorg ervoor dat u deze verbindingen zorgvuldig schoonmaakt: zorg ervoor dat uw auto niet loopt, maak de klemmen los van de accupolen, begin dan schoon te maken met iets als een draadborstel of een oude tandenborstel. Als u veel aangekoekt vuil hebt, kunt u met de tandenborstel een oplossing van zuiveringszout en water gebruiken. Zodra ze schoon zijn, spoelt u de polen af en droogt u ze met een doek.

c.) Als uw batterij, polen en connectoren schoon lijken en goed werken, hebt u misschien gewoon een lege batterij. Als u geen speciale apparatuur hebt zoals een multimeter of een batterijlaadtester, kunt u uw batterij het gemakkelijkst controleren door te zien of hij reageert op een jumpstart.

U kunt onze stap-voor-stap handleiding volgen om uw voertuig veilig te jumpstarten >

Last but not least: controleer uw bekabeling.
Het volgende gebied om problemen op te lossen is de volgende stap in het startproces: uw motorkabels. De meeste starters zullen drie kabels aangesloten hebben: twee van de batterij (naar de solenoïde en de starter zelf) en een van het contact naar de solenoïde. Ook hier moet u dezelfde controles uitvoeren als bij uw batterij: controleer op rafels of corrosie langs uw kabelleidingen en controleer of de poorten schoon zijn.

Tags: Opkoper mobilhome –  Auto opkoperopkoper wagens